Emma

Emma seisoo
C.I.B & POHJ & FIN & SE & NO MVA
Puksipuun Neiti Kaihomieli

s. 12.9.2004
Agility: Mini-3
Silmät: PPM (16.3.2009)
Emman tiedot koiranetissä
Emma on mukavuudenhaluinen, iloinen ja reipas pieni-iso-koira, jonka kanssa ei todellakaan käy aika pitkäksi. Emma rakastaa, kun saa viettää koiramaista elämää vapaana juosten ja "sanomalehtiä" nuuhkien. Emman elämä on täydellistä, kunhan saa ruokaa kaksi kertaa päivässä ja riittävän määrän hellyyttä.
Emma 7-viikkoa napottaa Jo pienenä Emma hurmasi meidän, sukulaistemme sekä naapuriemme sydämet iloisuudellaan ja syliintunkevalla olemuksellaan. Pentuna Emma oli itsepäinen pieni riiviö, jonka kanssa meni ajoittain hermot. Kärsivällisesti kouluttamalla neiti kuitenkin oppi pikkuhiljaa tavoille. Pikku-Emman uteliaisuudella ei ollut mitään rajaa. Tämän seurauksena neidillä on turpakarvat kärähtäneet ulkotulessa ja kieli jäänyt kiinni porrasrautoihin. Myös ahtaat paikat olivat lähellä Emman sydäntä ja pikku-neiti löytyikin milloin mistäkin kolosta. Koiranpennulle tuttuun tapaan kaikkea piti maistaa, oli se sitten kivi, käytetty korvatulppa tai leivän muru. Vauhti on aina ollut Emmalle tärkeää ja ihmisillä onkin ollut ajoittain vaikeuksia pysyä perässä. Onneksi ajan myötä on pää alkanut ottaa jalkoja kiinni.
Emma 8-viikkoa huilaa
Emmasta on iän myötä tullut juuri sellainen koira kuin halusimmekin. Emmasta löytyy corgimaista luonteenlujuutta söötin ulkokuoren alta. Emma on sopeutuvainen ja tulee toimeen niin koirien kuin ihmistenkin kanssa kunhan arvojärjestys on selvillä. Neiti on aina valmis ottamaan johtajan paikan ja Emma talvella siksi sen kanssa pitääkin ajoittain ottaa yhteen. Iän myötä Emma on rauhoittunut ja pentumainen hökeltäminen on jäänyt pois. Tarpeen vaatiessa tämä mummukka kuitenkin laittaa menovaihteen silmään.
Emmalle on tärkeää päästä osallistumaan kaikkeen. Kotiaskareista mieluisimpia ovat ruuanlaitto ja imurointi. Emma on aina valmis lähtemään mukaan, mentiin sitten vain kauppaan tai pidemmälle matkalle. Emma on tottunut matkustaja niin junassa kuin autossakin. Matkan aikana otetaan rennosti ja nukutaan pitkiäkin pätkiä. Ajoittain pitää kuitenkin nousta ylös tarkastelemaan tilannetta ja katselemaan maisemia. Auton ikkunat ovatkin yleensä täynnä nokanjälkiä.
Emma tassu paketoituna Tähänastisen elämänsä Emma on ollut suhteellisen terve. Pentuna Emmalta piti poistaa leikkauksessa yksi kulmahampaista. Pitkään pärjättiin pelkillä rokotuskäynneillä, mutta syksyllä 2007 Emman polvea jouduttiin operoimaan. Vasemman polven ristiside oli revennyt tapaturman seurauksena. Emma toipui leikkauksesta hyvin ja Saaran hyvän kuntouttamisen jälkeen koira oli kuin uudesti syntynyt. Jalka on nyt loistavassa kunnossa ja koira pystyy elämään normaalia elämää ja harrastamaan jopa agilityä.
Emma ja pennut

Emma ja Iita
Alkujaan Emma tuli meille Katjulta sijoitukseen, mutta tehtyään pennut syksyllä 2006 Emma siirtyi meidän omistukseen. Omaltahan se on aina tuntunut, mutta nyt Emma on oma koira myös virallisesti. Emmalle ja Kenolle syntyi 28.8.2006 kuusi pentua. Yksi pojista menehtyi muutaman päivän ikäisenä, mutta loput viisi valloittavat maailmaa veljensäkin edestä. Emma synnytti pentunsa itse ja piti pienokaisistaan todella hyvää huolta. "Vuoden äiti"-pesti jatkuu, kun yksi pennuista muutti meille asumaan. Voit lukea lisää Iitasta Iitan omalta sivulta ja pennuista löytyy kuvia galleriasta.
Sukutaulu
KANS & POHJ & FIN & N & S MVA
Puksipuun Dulciner
FIN & S MVA Annline's Quality'n Style
Sacaron Iorwen
FIN & S MVA
Castell Walk This Way
AM CH Castell No Time To Kill
Castell Sunday Kind Of Love
Nero
Nero Emman isä on vuonna 2001 syntynyt hurmaava herrasmies. Emmassa ja Nerossa on paljon samaa näköä ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy. Isäpappa alkaa olla jo veteraani-iässä, mutta se ei paljoa tämän ukkelin menoa hidasta. Nero asustelee Lehmossa omistajansa Annen ja hänen perheensä kanssa. Lisää tietoa Nerosta löydät Neron kotisivuilta.
Kauko eli Cowgirl
Kauko Emman äiti näki päivänvalon loppuvuodesta 2000 rapakon toisella puolella. Sieltä Cowgirl matkasi Paltamoon Emman kasvattajan Katjun luokse asumaan ja nimi suomentui Kaukoksi. :) Kauko oli meillä pari viikkoa hemmottelulomalla, kun Emma oli tekemässä pentujaan. Kauko luonteeltaan ihanan rauhallinen ja syliintunkeva. Tarvittaessa Kauko on kuitenkin kova lenkkeilemään. Lisää Kaukosta ja Kaukon kanssa asuvasta koira- ja ihmislaumasta voit lukea Puksipuun sivuilta.