Harrastukset

Emma puomilla Agility on molempien koirien ainoa "vakava" harrastus. Saaraa ja Emmaa pisti agilitykärpänen keväällä 2006 corgiseuran järjestämällä agilityleirillä. Heti leirin jälkeen ei kuitenkaan ollut mahdollista jatkaa harrastusta. Syksyllä 2008 Saara ja Emma osallistuivat corgiseuran järjestämälle alkeiskurssille Hyvinkäällä. Iitan toivuttua pennuista, Mikko ja Iita menivät Hyvinkään koiraurheilukeskuksen alkeiskurssille. Tällä hetkellä molemmat koirakot harjoittelevat koiraurheilukeskuksen valmennusryhmässä kerran viikossa. Molemmat koirakot aloittivat kisauransa Haminassa elokuussa 2010. Tulokset ja videoita kilpailusuorituksista löydät Tulokset-sivulta.
Saara ja Emma näyttelyssä Näyttelyissä käyminen väheni huomattavasti, kun Emmasta tuli Suomen muotovalio elokuussa 2008. Emma tulee esiintymään näyttelyissä enää harvakseltaan, koska tavoitteet siltä saralta on nyt saavutettu. Iitan kanssa kierretään näyttelyitä satunnaisesti ja yritetään metsästää niitä kahta puuttuvaa sertiä.
Pääasiassa koirat ovat kuitenkin kotikoiria, joiden kanssa harrastetaan lenkkeilyä ja arkitottista. Emmalla on enemmän motivaatiota harjoitella tokoliikkeitä ja temppuja, kun taas Iitalla meinaa loppua mielenkiinto ja keskittymiskyky.
Molemmat koirat rakastavat uimista, joten kesäisin käydään uimassa useamman kerran viikossa. Keväällä ja syksyllä on hieman tylsempää, koska tassut kastuvat, mutta talvella onkin sitten ihana juosta ja kieriä lumihangessa.
Iita lentää
Emman ja Iitan oma harrastus on rundi. Tässä äänekkäässä ja vauhdikkaassa lajissa kierretään jonkin asian esim. pensaan ympärillä toista takaa ajaen. Välillä vaihdellaan suuntaa ja kohdatessa saatetaan pysähtyä painimaan hetkeksi.