Iita

Iita seisoo
Puksipuun Poppaloora
s. 28.8.2006
Agility: Mini-3
1xSERT (FI)
2xSERT (SE)
1xCACIB
Iitan tiedot koiranetissä
Terveystulokset:
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: terve
Silmät: PPM (10.9.2010)
vWD vapaa (DNA tutkittu 01/07)
Iita juoksee näyttelyssä
Iita 7-viikkoa napottaa Iita on pieni ja pippurinen ikiliikkuja. Keno-isältä toivottua rauhallisuutta ei ole vielä ipanassa näkynyt. Iitalle on tärkeintä elämässä liike. Neiti saattaa juosta itsekseenkin ulkona pitkiäkin aikoja ilman selkeää päämäärää. Äkkiseltään Iitaa saattaisi pitää tyhmänä, koska yksinkertaistenkin tottisjuttujen opetteleminen on ollut työn ja tuskan takana. Etenkin agilityn myötä on tullut selväksi, että Iitalla riittää älyä ja mielenkiintoa oppia asioita, kunhan ei tarvitse nököttää paikoillaan.
Emma ja Iita painii Pentuna Iita oli suhteellisen kiltti ja päästi meidät helpolla. Emma-äidin poskinahka ja kärsivällisyys olivatkin sitten todella koetuksella, tosin äitiä ei tarvinnut kauaa houkutella leikkimään. Ainoa ilkeys mitä Iita on tehnyt, oli eteisen maton repiminen, kun ihmiset olivat poissa. Iita järjesteli meille aina pieniä yllätyksiä, milloin oli huonekalut liikkuneet metrikaupalla ja milloin oli vesikuppi väärinpäin. Iitaahan ei voi syyttää siitä, että vessan kaappi oli naurettavan helppo aukaista ja Saaran vanhat sandaalit murenivat lattialle. Unta pikkuneiti ei tarvinnut kuin muutaman minuutin ja taas oltiin valmiita mihin vain.
Iitalla on iso juomakuppi Vanhempana kolttoset ovat jääneet ja uni maistuu paremmin. Sen sijaan vauhti ei ole hidastunut yhtään. Iita on toisinaan hieman ennakkoluuloinen ja mörköjä näkyy mitä ihmeellisimmissä asioissa ja paikoissa. Mikään este ei kuitenkaan ole ylitsepääsemätön, kunhan koira saa oman aikansa tutustumiseen. Äitinsä tavoin Iita on loistava matkustaja ja sopeutuu nopeasti uusiin paikkoihin ja tilanteisiin. Iita ottaa elämän rennosti, koska Emma-äiti huolehtii, että asiat sujuu. Niinpä Iita voikin keskittyä leikkimiseen ja hökeltämiseen.
Iita hoitaa pentujansa Iita on ollut perusterve koko ikänsä. Vauhdikkaasta elämäntyylistä johtuen pieniltä kolhuilta ei olla vältytty, mutta kaikki on parantuneet kunnon yöunilla.
Myös Iita oli alun perin sijoituskoira ja kävi tekemässä pentunsa syksyllä 2008. Sulhasena oli Bobi eli Puksipuun Bobbys Boogie ja Iita synnytti itse kuusi pentua 23.8.2008. Pentueessa oli neljä tyttöä ja kaksi poikaa, joista toinen on nyt enkelikoira, mutta loput ilostuttavat perheitään tahoillansa.

Sukutaulu
FIN MVA
Shamrock o'r Tirroedd Isel
KANS MVA Ermyn Starlight Flyer
KANS & NL & Lux MVA Odette O'r Tirroed Isel
C.I.B & POHJ & FIN & SE & NO MVA
Puksipuun Neiti Kaihomieli
KANS & FIN & N & S MVA Puksipuun Dulciner
FIN & S MVA Castell Walk This Way
Keno
Keno
Iitan isä, Keno, on Hollannista kotoisin oleva savolainen pikkumies. Keno asustelee muutaman muun pemun kanssa Sacaronin-kennelissä.
Emma
Emma
Emma kävi pyöräyttämässä vaaditun pentueen Kennel Puksipuulle. Meidän Emulista voit lukea lisää Emman omalta sivulta.