Uutisarkisto

27.3.2010 Mahtava maaliskuu
Emma Norjan muotovalio Edellisestä päivityksestä on taas kerran vierähtänyt hieman aikaa. Viimeksi suunniteltiin ulkomaan reissuja ja nyt niitä on myös tehty. Lokakuussa Saara ja Emma kävivät Tromssassa ja tuliaisina oli vara-CACIB. Marraskuun loma- ja näyttelymatkalla Viroon ainoat tuliaiset löytyivät laivalta. Näiden reissujen jälkeen päätimme lähteä vielä kerra yrittämään "tulos tai ulos"-periaattella. Maaliskuussa teimme sitten "leppoisan", vain 2950km roadtripin Norjan Harstadiin. Emma sai sen mitä lähdettiin hakemaan ja hieno arvostelu löytyy tuloksista.
Olemme erityisen tyytyväisiä Emman menestykseen, sillä alkuvuodesta Emmalta jouduttiin poistamaan kaksi hammasta. Molemmat hampaat olivat lohjenneet todennäköisesti hirvenluita syödessä. Onneksi ensimmäisen hampaan kohdalla otettiin röntgenkuvat Kennelliittoa varten, koska kuvista huomattiin myös toinen lohjennut hammas. Toisen hampaan juureen oli jo alkanut kehittyä paisetta, joten sekin pystyttiin hoitamaan ennen kuin mitään vakavampaa olisi tapahtunut. Nyt suussa on kaksi kaunista koloa ja taskussa todistukset näyttelyitä varten. Ainakin Norjassa todistukset hyväksyttiin, joten uskallamme alkaa miettimään tulevia näyttelyitä.
Muuten talvi on sujunut tavanomaisissa merkeissä. Koirat ovat nauttineen lumesta ja agilityä on treenattu ahkerasti.
Iita ja Emma iloittelevat
6.9.2009 Elossa ollaan =D
Emma ja Iita iloittelevat mökillä Vuoden aikana on tapahtunu paljon eikä kaikkea jaksa tässä kerrata, mutta yritetään nyt kohokohdat käydä läpi. Iita kävi tekemässä pentunsa Katjun luona 23.8.2008 ja samoihin aikoihin me muut pakattiin tavarat ja muutettiin Helsinkiin. Syksyn mittaan molempien koirien kanssa aloitettiin agilityharrastus ja löytyihän sekin laji, johon Iita jaksaa keskittyä. Lyhyen kesätauon jälkeen olemme taas aloittaneet treenit Hyvinkään koiraurheilukeskuksessa. Kisaradoille on tarkoituksena suunnata vuoden 2010 aikana.
Keväällä harrastettiin hieman terveystarkastuksia. Emman silmät peilattiin uudestaan ja tällä kertaa tuloksena oli PPM. Iita kävi rankemman setin, kun neidiltä tutkittiin lonkat, polvet, kyynärät ja selkä. Silmäthän tarkistettiin jo ennen pentuja. Tarkemmat tiedot Iitan tuloksista löydät Iitan omalta sivulta.
Kesän aikana on kierretty hieman näyttelyitä molempien koirien kanssa. Iitalle on tullut ERIä ihan hyvin, joten eiköhän ne puuttuvat sertit sieltä joskus tule. Emma sai Kokkolassa toisen Suomen CACIBinsa, joten pitäisiköhän tässä nyt alkaa suunnitella ulkomaanreissuja...
Emma paimentamassa Kesä on otettu rennosti tavanomaisen lenkkeilyn ja uinnin merkeissä. Nuuksion kansallispuistossa kävimme kävelemässä vajaan 15km lenkin. Koirat jaksoivat hyvin pienen makkaranpaistotauon voimalla. Vadelmia ja mustikoita on kannettu kotia sankokaupalla ja vielä pitäisi käydä keräämässä vähän puolukoita. Kesän ehdoton kohokohta oli kuitenkin corgiseuran paimennustapahtuma 30.8.2009. Koirat osoittivat, että vaistoja on tallella ja etenkin Emmasta kuoriutui pieni lammaspaimen.
Iitan synttäreitä juhlittiin 28.8. ja ipana täytti jo kolme vuotta. Alla kuva päivänsankarista kakkuineen.
Iita 3v
12.8.2008 Ohhoh, Emma minkä teit!
Emma FIN MVA Paljon on taas tapahtunut sitten viime uutisten. :) Kevään aikana käytiin muutamassa näyttelyssä ilman suurta menestystä. Toukokuussa oli kiva vierailla Annen ja perheen luona ja Iitakin pääsi kaltaiseensa seuraan (Luca). Iitalla alkoi kolmas juoksukin ja astutus tapahtui kesäkuun lopussa, kun silmistä löytyi tarkastuksessa vain PPM. Sulhanen on Katjun oma kasvatti Bobi. Maha on kasvanut ja pentuja on tulossa elokuun lopulla.
Suurimmasta yllätyksestä on kuitenkin vastannut Emma. Neiti meni kehässä kuin naurava nakki ja suureksi yllätykseksi oli VSP. Näin ollen Emma saikin ensimmäisen CACIBin ja sen kauan kaivatun viimeisen SERTin Suomen muotovalion titteliä varten! Syksyllä käymme vielä parissa näyttelyssä, mutta sitten vaihtuukin laji agilityyn. Emma ja Saara pääsivät Corgiseuran Suur-Helsingin alaosaston agilityn alkeiskurssille. Kohta on taas koko porukka koossa, kun Saara ja koirat muuttavat Mikon luo Helsinkiin.
10.12.2007 Joulun odotusta...
Lumi tuli, lumi suli. Riemua riitti vähän aikaa, mutta taas alkoi kuraralli. Emma toipuu leikkauksesta loistavasti. Ensimmäiset juoksuhetket Iitan kanssa on jo juostu, mutta se on vielä harvinaista herkkua. Jalka on parantunut niin hyvin, että tässä uskaltaa jo suunnitella ensi vuoden näyttelyitä ja viimeisen sertin metsästystä. Nyt odotellaankin jännityksellä joulua ja sitä, saavatko Emma ja Iita paljon lahjoja.
26.9.2007 Emman polvi leikattiin
Emma heräilee leikkauksen jälkeen Paljon on taas tapahtunut sitten viime päivityksen. Emma kävi hakemassa punaisen nauhan Kajaanin ryhmiksestä. Koirat oli lähes kaksi viikkoa maalla hoidossa, kun emäntä ja isäntä olivat ulkomailla. Reissun jälkeen Emma vietiin lääkäriin tutkittavaksi, koska vasemman takajalan liikerata ei näyttänyt oikealta. Tutkimuksissa selvisi, että polven ristiside oli revennyt. Ortopedin tutkittua kuvat, päädyttiin leikkaukseen. Virallisia lonkkakuvia otetuista kuvista ei saanut, mutta lääkäri arvioi ne C- tai D-lonkiksi. Lonkissa ei myöskään näkynyt merkkejä nivelrikosta. Emman polvi leikattiin 25.9. ja leikkaus onnistui. Toipumis- ja kuntoutusprosessi on pitkä, mutta eiköhän Emma tästä toivu ohjeita noudattamalla.
14.8.2007 Serti kuulumisia
Emma Joensuun KV-näyttelyssä Viime viikonloppu meni Joensuussa kyläilyn ja näyttelyiden merkeissä. Kiitos Anne vieraanvaraisuudesta ottamalle meidät koirineen kyläilemään. Näin saimme mahdollisuuden osallistua Joensuun molempiin näyttelyihin. Koirilla meni hienosti ja kaiken kruunasi Emman saama serti. Taas se tupsahti silloin kuin vähiten sitä osasi odottaa. Ensi viikonloppuna suuntaamme Emman kanssa Kajaanin ryhmänäyttelyyn ja siitä koirat sitten jääkin maalle pariksi viikkoa hoitoon kun emäntä ja isäntä suuntaavat nokkansa kohti Montenegroa. Tämän vuoden viimeiseksi näyttelyksi jäänee sitten lokakuun Oulun näyttely. Johan tässä on kesä näyttelyitä kierreltykin ja onkin jo aika pitää hiukan taukoa.
29.7.2007 Kesä kuulumisia
Kesä kuulumisia Kesä on kohta vierähtäny ja kiirettä on pitänyt. Koirat ovat viettäneet maalla paljon aikaa, mutta ovat suostuneet välillä pyörimään kotinurkissakin. Näyttelyitä on kierretty molempien koirien kanssa ja menestyksestä voit lukea tarkemmin tulokset-sivuilta. Iita vastasi kesän jättiyllätyksestä nappaamalla sertin Pellon näyttelystä. Näyttelyiden lisäksi on harjoiteltu makkarajälkeä ja molempien sisältä löytyi pieni jälkikoira. Uimassa on käyty ahkerasti ja piha on pidetty järjestyksessä parvekkeelta käsin. Kesä jatkuu vielä muutaman näyttelyn ja reissun merkeissä, mutta syksyllä onkin sitten aika taas rauhoittua kotiin.
15.4.2007 Kevättä rinnassa
Edellisen päivityksen jälkeen on tapahtunut paljon. Mikko muutti Helsinkiin työn perässä ja tytöt ovatkin nyt kolmistaan Oulussa. Onneksi Mikko tulee aina parin viikon välein käymään.
Kevättä rinnassa Iitastakin on jo kasvanut iso tyttö. Ipana on ollut sisäsiisti jo pitkään, joten elämä on helpottunut melkoisesti. Tällä hetkellä Iitan kanssa keskitytään perustottelevaisuuteen ja nätötreeneissä käydään kerran viikossa. Näyttelydebyytin ipana tekee Oulun äitienpäivänäyttelyssä pentuluokassa.
Koiruuksilla on kevättä rinnassa ja rapa roiskuu! Talvi alkaa olla mennyttä ja uuden vuoden reissu Ylläkselle on enää muisto. Emman kanssa valloitettiin Kuer-tunturi ja molemmat pääsivät komentamaan poroja.
Emma teki paluun näyttelykehiin Tuusniemellä helmikuussa ja tuloksena oli H. Näyttelyn jälkeen Emma pääsikin taas laihdutuskuurille, että Oulussa menisi sitten paremmin.
Galleria on uudistunut ja se on muuttanut osoitteeseen http://gallery.corgipallero.net/. Sinne on myös ilmestynyt uusia kuvia...
22.10.2006 Emman ja Iitan uudet sivut
Vihdoinkin on uudet sivut valmiit ja Iitakin saanut oman osastonsa. Ensilumikin satoi tänään ja Iitalla riitti ihmettelemistä. Emma oli tuttuun tapaan onnesta soikeana ja hupelti menemään kuten aina ennenkin.
15.10.2006 Iita tuli kotia!
Emma kotiutui jo pari viikkoa sitten ja tänään tuli pienikin vihdoin kotia. Kyllä on aika kullannut muistot Emman pentuajoista tai sitten Iita on vain paljon riiviömpi kuin äitinsä. Katsotaan nyt miten ipana kotiutuu. Eiköhän se Emma-äitee opeta sen tavoille.
28.8.2006 Emmasta tuli äiskä!
Emma ja pennut Emma synnytti tänään 2 tyttöä ja 4 poikaa. Toinen tytöistä on punainen ja toinen tricolor, molemmat ovat pitkähäntäisiä. Pojissa yksi töpöhäntäinen tricolori ja yksi töpöhäntäinen punainen sekä kaksi punaista pitkähäntäistä. Nyt vain odotetaan, että pennut kasvavat ja kehittyvät.
2.7.2006 Serti tulla tupsahti!
Emma VSP Mentiinpäs Ylivieskan näyttelyyn hakemaan sitä kuudetta punaista nauhaa, mutta kuinkas kävikään... Neiti yllätti positiivisesti ottamalla sertin ja ollen VSP. Liekkö tuomari saanut auringonpistoksen, kun moisen tuomion antoi... Tästä onkin hyvä jäädä mahdolliselle mammalomalle ja palata kehiin ensi vuonna.
26.6.2006 Kesäkuulumisia
Emma aalla Emman elämässä on tapahtunut paaaljon sitten viimekerran. Agilityviikonloppu Kajaanissa tuli ja meni. Emma innostuikin agilitystä niin paljon ettei lopuksi jaksanut enää esteiden päätteeksi hakea nakkia. Kaikki esteet oli Emman mielestä hauskoja, mutta ylivoimainen suosikki oli A-este. Viikonlopusta toipuminen kestikin sitten muutaman päivän.
Emma-karhu Emman kesä jatkui sitten vauhdikkaalla mökkiviikonlopulla Pyhäjärven rannalla. Ekko perheinen oli kutsunut koko meidän porukan sinne kyläilemään. Siellä sitten piti juosta pitkin metsiä, komentaa maisematornia sekä polskutella vedessä. Talviturkki oli heitetty jo aiemmin Kajaanissa. Seuraavana viikonloppuna olikin sitten jo vuorossa corgilenkki Haukiputaalla. Siellä paistettiin makkaraa ja muurinpohjalettuja sekä yritettiin kaataa puita. Keno Corgilenkillä Emma oli puraissut joku öttiäinen takatassun vierestä ja sitä seuraavana päivänä tutkiessa huomattiin, että neidillä alkoi juoksu. Sehän tarkoitti sitten sitä, että mentiin silmälääkäriin ja lääkäri totesi Emman silmät terveiksi. Juhannus kului Kajaanissa löhöten ja pihaa vartioiden. Sunnuntaina huristeltiin sitten Kuopioon Kenoa tervehtimään. Emman ja pikkumiehen lempi leiskui ja toivon mukaan pentuja on tulossa elokuun lopulla.
13.5.2006 Emma pääsi kesätöihin
Emma on aloittanut kesätyöt eli neiti vartioi parvekkeella silmä kovana mitä pihalla tapahtuu. Kaikesta epäilyttävästä ilmoitetaan niin, että piha raikaa. Pääsiäinen tuli ja meni Kajaanissa ja Wappua vietettiin pääosin teekkareiden kanssa. EH-automaatti iski jälleen... Tuloksissa lisätietoja. Ensi viikonloppuna onkin sitten corgien agilityviikonloppu Kajaanissa. Saas nähdä miten käy...
4.4.2006 Kevättä rinnassa
Aprillipäivänä pyörähdettiin Polvijärven ryhmänäyttelyssä ja punakone jylläsi jälleen kerran! Ihan hyvä tulos kuitenkin ja kokemusta tuli taas lisää. Galleriaan on lisätty uusia kuvia Emman talvisista puuhista ja näyttelystä.
17.2.2006 Aurinko paistaa ja lunta sataa...
Emskun etusivulle on ilmestynyt uusi kuva ja galleriaankin on putkahtanut kasapäin uusia kuvia. Kiirettä pitää, kun pitäisi ulkona kirmata auringon paistaessa ja telkkarista tulee olympiakisat. Emman mielestä miesten taitoluistelua on kiva katsoa, mutta sekään ei vedä vertoja snookerille tai naisten tennikselle.
10.1.2006 Hyvää uutta vuotta 2006!
Emma toivottaa hyvää uutta vuotta kaikille tutuille ja tuntemattomille. Joulu meni Suomussalmella kinkkua syöden ja uusi vuosi Ylläksellä. Kotimatkalla käytiin ulkomailla, ihan Ruotsissa asti. =) Loppiaisena käytiin Tamminäyttelyssä ja EH tuli taas kerran. Arvostelu löytyy tulokset-sivulta ja matkakertomus tulee myöhemmin.
19.11.2005 Emman kuulumisia
Saatiin ensilumi 14. päivä ja siitähän se riemu repesi. Mikään ei ole niin kivaa kuin peuhata lumihangessa naapurin Ekon kanssa. Isänpäivä-viikonloppuna käytiin lomailemassa Kajaanissa ja Emma pääsi taas nauttimaan maalla olosta.
12.10.2005 Emman kotisivut avattiin!
Emman uudet sivut avattiin osoitteessa www.corgipallero.net.
Emma syö kakkua
12.9.2005 Emmalla oli synttärit!
Emma täytti 1 vuotta! Emma sai synttärilahjaksi häkkiinsä uuden alustan ja siankorvan. Emma herkutteli maksalaatikkokakkua joka oli kuorrutettu kermaviilillä ja koristeltu nakeilla. Kakku tarjoiltiin puruluulautaselta.